Zupa paprykowa z mięsem i fasolką

0 (0 ocen)

  • 60 min

To nieasmowicie prosta i smaczna potrawa która urzeknie nie jedno serce.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg papryki kolorowej
    0,5kg mięsa mielonego(wołowo-wieorzowego)
    25dkg cebuli
    1 kostka rosołowa drobiowa
    1 puszka fasolki czerwonej
    1 przecier pomidorowy w kartonie
    przyprawa chili
    sól, pieprz

Zupa paprykowa z mięsem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryke kroimy w paski, cebulę w kostkę .
  • 2. Podsmażamy najpierw cebulkę. Następnie dodajemy paprykę.
  • 3. Po podsmażeniu cebuli z papryką na koniec dodajemy mięso mielone. Wszystko smażymy.
  • 4. Po usmażeniu zawartość patelnii wkładamy do garnka i zalewamy 1 szkolanką bulionu. Gotujemy na wolnym ogniu ok 20minut
  • 5. Po 20minutach dodajemy odcedzoną fasolkę, przecier pomidorowy, chili, pieprz i sól.
    Całość gotujemy jeszcze ok 10minut.

Porady

Do zupy można dodać makaron "kolanka"

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy