Paprykowo-tymiankowe żeberka

0 (0 ocen)

Rano przed pracą przygotowałam żeberka-przyprawiłam i odstawiałam... Gdy wróciłam z pracy już ładnie nimi pachniało od progu- mój Ukochany ładnie zrobił obiad:-)

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek
    1 czerwona papryka
    Gałązki świeżego tymianku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżeczki przyprawy do żeberek
    ½ łyżeczki czerwonej ostrej papryki

Paprykowo-tymiankowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i osuszyć. Przyprawić dokładnie przyprawą do żeberek i ostrą czerwoną proszkowaną papryką. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu poukładać pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę oraz gałązki tymianku. Wszystko skropić oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć. Najlepiej odstawić na kilka godzin. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku z termo obiegiem przez 1 godzinę 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy