PAPRYKOWO-POMIDOROWY KOKTAJL

0 (0 ocen)

Czerwona bomba witaminowa na jesienne dni

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    2 czerwone papryki
    2 pomidory
    Sól do smaku

Paprykowo-pomidorowy koktajl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Paprykę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy aż skórka ściemnieje i da się ja łatwo zdjąć w ty czasie pomidory blanszujemy w wrzącej wodzie i zdejmujemy skórkę kroimy w większą kostkę i wkładamy do blendera . Po upieczeniu skórkę także zdejmujemy z papryki i też wkładamy do pomidora miksujemy chwilkę i jeśli jest potrzeba doprawiamy solą. Gotowe smacznego

Porady

jeśli ktoś lubi pikantne smaki można dać kropelkę tabasco

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy