PAPRYKOWO-POMIDOROWA ZUPA

0 (0 ocen)

Zupa idealnie rozgrzewa w te jesienne dni dzięki swojemu ostremu smakowi . Naprawdę polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    1,5 litra rosołu lub buliony
    2 czerwone papryki
    3 pomidory
    100 g ryżu suchego
    1 łyżeczka pasty paprykowej ostrej
    1 łyżka masła
    Śmietana 18% do dekoracji

Paprykowo-pomidorowa zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Z papryki odcinamy górę z ogonkiem , Paprykę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy aż skórka ściemnieje i da się ją łatwo ciągnąc . Pomidory blanszujemy we wrzącej wodzie i zdejmujemy skórkę . Oba składniki pomidor i paprykę miksujemy blenderem . Jak rosół sie zagotuje wrzucamy ryż i gotujemy 15 minut po tym czasie dodajemy zmiksowane papryki z pomidorem zagotowujemy a następnie dodajemy ostrej pasty z papryki. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku Na talerzu dekorujemy śmietaną . Gotowe smacznego

Komentarze

Podobne przepisy