Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka

4.98 (174 ocen)

  • 30 min

Kolejna odsłona placków z piersi kurczaka. Tym razem z czosnkiem i papryką. Szybkie i smaczne danie dla każdego :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    1-2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    1 papryka czerwona
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.98 (174 ocen)

Zobacz również:

Placki

Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka kroimy w małą kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawą uniwersalną i odstawiamy do lodówki nawet na noc. Po tym czasie mieszamy z mąką, majonezem, śmietaną, jajkami i papryką pokrojoną w drobną kosteczkę i doprawiamy papryką słodką. Odstawiamy na kolejne 1-2 godziny. Na rozgrzany olej łyżką nakładamy porcję masy, formujemy placki i smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Papryka Pierś z kurczaka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować