REKLAMA

Paprykowe udka

wyświetlono: 102 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Paprykowe udka są bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam.

opublikowany: 24.11.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 1 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia z kurczaka
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej w proszku
    1 łyżeczka papryki czerwonej w płatkach
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 listek laurowy
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    1 szkl wody
    100 ml zimnej wody
    1 łyżeczka mąki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody. W miseczce mieszamy składniki marynaty i wkładamy udka, nacieramy z każdej strony. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
    Gorącą wodą wlewamy do garnka i wkładamy udka, listek laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości.
    Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do garnka z mięsem i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Sliczna6 Sliczna6

Pieczone udka cebulowo-czosnkowo-paprykowe

Rozplywajace sie w ustach aromatyczne udka z kurczaka.

kategoria: Dania główne opublikowany: 27.09.2015 | wyświetlono: 215 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE