Paprykowe skrzydełka

0 (0 ocen)

Idealne na niedzielny obiad i nie tylko

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    2 cebule
    3 łyżki miodu
    3 łyżki słodkiej papryki
    3 łyżki keczupu
    4 ząbki czosnku
    sól i pieprz

Paprykowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0x49t7x 1. Skrzydełka myjemy a cebulę kroimy w piórka.
  • image-1i0prl7 2. Miód mieszamy z papryką, keczupem, solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • image-0g6m87i 3. Skrzydełka wraz z cebulą dokładnie obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki.
  • image-213lv0j 4. Po tym czasie skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy godzinę w 180 C. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywę aby skrzydełka się przyrumieniły

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy