Paprykowe polędwiczki drobiowe z ajwarem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500g polędwiczek drobiowych
    4 łyżki pasty ajwar
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
    2 łyżki oleju

Paprykowe polędwiczki drobiowe z ajwarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
  • 2. Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy