Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach

0 (0 ocen)

Polędwiczki drobiowe o paprykowym smaku z serem żółtym. Świetnie smakują jako przystawka podane z ulubionym sosem np. czosnkowym lub mogą by dodatkiem do dania głównego podane z pieczonymi ziemniakami i sałatką.

Składniki:

  • 10 polędwiczek drobiowych
    słodka mielona papryka
    ostra mielona papryka
    wędzona mielona papryka
    sól , pieprz
    Panierka:
    2 jajka
    5 łyżek mleka
    150g. tartego sera żółtego
    1 szklanka pokruszonych drobno chipsów paprykowych ( dobrej jakości , użyłam Lay's)
    1/2 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach 1. Mięso myjemy , osuszamy , oczyszczamy z ewentualnych błonek.
    Każdą polędwiczkę rozbijamy tłuczkiem do mięs, oprószamy , słodką , ostrą oraz wędzoną papryką , solą i pieprzem z obu stron.
    Odstawiamy na 2-3 h. do lodówki.
  • Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach 2. Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz serem żółtym.
  • Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach 3. Chipsy mieszamy z bułką tartą.
    Na patelni rozgrzewamy olej w takiej ilości by do połowy zakrywał polędwiczki.
    Każdą maczamy w jajkach z serem a następnie obtaczamy w chipsach.
    Smażymy na rumiano z obu stron.
  • Paprykowe polędwiczki drobiowe w chipsach 4. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować