Paprykowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj zapraszam na puszyste, delikatne i bardzo elastyczne naleśniki z pastą paprykową i kurkumą. Naleśniki z dodatkiem maślanki świetnie nadają się do zawijania, gdyż ciasto jest bardzo jędrne. Wersja paprykowa idealnie komponuje się z delikatnym serkiem twarogowym, hummusem oraz dodatkiem świeżych ziół lub rukoli. Smacznie polecam :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1,5 szklanki mąki
    - 1 szklanka naturalnej maślanki
    - 1 szklanka mleka
    - 2 jajka
    - 2 łyżki oleju
    - 1 łyżka cukru pudru
    - 2 łyżki pasty paprykowej
    - 1 duża szczypta kurkumy
    - 1 szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Paprykowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miksera dodajemy mąkę, wbijamy 2 jajka, wlewamy maślankę, mleko i olej, dodajemy 2 łyżki pasty paprykowej, szczyptę soli i kurkumy oraz 1 łyżkę cukru pudru. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia oraz napowietrzenia, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej, wysmarowanej olejem przed pierwszą partią smażenia. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować