Paprykowe muffinki

  • wyświetlono: 237 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Syte i smaczne dania na podwieczorek.

profilowe
  • 4 porcje
  • 70min
  • Łatwy

Składniki

Papryka czerwona świeża 2 szt.
Szynka konserwowa 10 dag
Mleko 1/3 szklanki
Jajko 1 szt.
Olej 4 łyżki
Mąka pszenna 1 szklanka
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie do smaku
Tłuszcz do formy

Sposób przygotowania przepisu:

Paprykowe muffinki

  • 1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę razem z szynką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami do smaku. W misce rozbełtać jajko z mlekiem i olejem. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, przełożyć do przygotowanych foremek silikonowych. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Przed końcem pieczenia możemy muffinki posypać startym żółtym serem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szynka konserwowapapryka

Komentarze

Podobne przepisy

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Dodane przez: zielonakuchniablog

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

Ciasto francuskie - chociaż dość...

muffiny

Dodane przez: maalikaa

Muffinki z chleba tostowego

Coś dla małych i dużych łakomczuchów.

PAPRYKOWE PRAŻYNKI Z PAPIERU RYŻOWEGO

Dodane przez: magdzia44448

PAPRYKOWE PRAŻYNKI Z PAPIERU RYŻOWEGO

...to bardzo wciągająca przekąska!...

.

Dodane przez: Anitka0804

Muffinki z szynką i serem żółtym

Pyszne wytrawne babeczki z szynką,...

Jajka pająki

Dodane przez: kada

Pająki czarownicy - jajka nadziewane pastą...

Smaczna przekąska na Halloween.

Jajeczno-serowe muffinki z papryką i mięsem

Dodane przez: zielonakuchniablog

Jajeczno-serowe muffinki z papryką i mięsem

Lżejsze, wysokobiałkowe muffinki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE