Paprykowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Syte i smaczne dania na podwieczorek.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Papryka czerwona świeża 2 szt.
    Szynka konserwowa 10 dag
    Mleko 1/3 szklanki
    Jajko 1 szt.
    Olej 4 łyżki
    Mąka pszenna 1 szklanka
    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Sól i pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie do smaku
    Tłuszcz do formy

Paprykowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę razem z szynką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami do smaku. W misce rozbełtać jajko z mlekiem i olejem. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, przełożyć do przygotowanych foremek silikonowych. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Przed końcem pieczenia możemy muffinki posypać startym żółtym serem

Komentarze

Podobne przepisy