Pyszne mocno paprykowe mini kotleciki mielone. Kotleciki są niezwykle smaczna a to też za sprawą…smażenia ich na tradycyjnym smalcu. Może to i dodatkowe kalorię ale ja ich nie liczę. Liczy się smak
Paprykowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.1 łyżkę płatków miażdżymy w moździerzu.
2.Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie przyprawy, jajko oraz 2 łyżeczki bułki tartej. Całość mieszamy. Z masy odrywamy porcję i formujemy kotleciki wielkości 2 orzechów włoskich
3.Kotleciki obtaczamy w bułce tartej. Kotleciki kłądziemy na rozgrzany smalec. Smażymy po 12 minut z każdej strony.
4.Po tym czasie podlewamy kotleciki 1/2 szkl wody i przykrywamy. Dusimy do momentu odparowania wody. Gdy to nastąpi jeszcze chwilę smażymy ( około 3-4 minuty)
Komentarze