Paprykowe łódeczki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Taka przekąska bardzo ładnie prezentuje się na stole, w dodatku jest zdrowa i bardzo szybka w przygotowaniu. Takie łódeczki są dobrym sposobem na "przemycenie":) warzyw dzieciom.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 świeże papryki
    250 g gęstego, kremowego serka twarogowego
    pół pęczka szczypiorku
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, ulubione zioła
    2 grubsze plastry szynki do dekoracji

Paprykowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć. Każdą pokroić wzdłuż na 4 części, usunąć gniazda nasienne i białe części.
    Serek wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Serkiem nadziewać kawałki papryk. Udekorować paskami szynki i posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy