Paprykowe kotleciki z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotleciki:
Mieso umyc, pokroic w kostke, oproszyc sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi. Papryki pokroic w drobna kosteczke. Mieso, papryke, pietruszke, make i majonez wymieszac w misce. Odstawic do lodowki na ok. 1 godzine.
2.Cebule pokroic w drobna kostke i zeszklic na oleju. Pieczarki obrac, pokroic i lekko poddusic wraz z cebula. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Przestudzic.
3.Z miesa formowac male kotleciki i smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Kotleciki ulozyc w zaroodpornym naczyniu. Wylozyc pieczarki i posypac zoltym serem. Zapiekac w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30-45 minut. Smacznego
Komentarze