PAPRYKOWE KOTLECIKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z SEREM I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Filet drobiowy w nieco innej odslonie.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlety:
    podwojna piers z kury
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    sol, pieprz
    ziola prowansalskie
    1 lyzka maki ziemniaczanej
    2 lyzki majonezu
    1 lyzka siekanej natki pietruszki

    olej do smazenia

    2-3 lyzki startego zoltego sera
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    2 lyzki oleju
    sol, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowe kotleciki z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotleciki:
    Mieso umyc, pokroic w kostke, oproszyc sola, pieprzem i ziolami prowansalskimi. Papryki pokroic w drobna kosteczke. Mieso, papryke, pietruszke, make i majonez wymieszac w misce. Odstawic do lodowki na ok. 1 godzine.
  • 2. Cebule pokroic w drobna kostke i zeszklic na oleju. Pieczarki obrac, pokroic i lekko poddusic wraz z cebula. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Przestudzic.
  • 3. Z miesa formowac male kotleciki i smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Kotleciki ulozyc w zaroodpornym naczyniu. Wylozyc pieczarki i posypac zoltym serem. Zapiekac w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30-45 minut. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować