Uwielbiam domowe pieczywo,więc jak tylko mam możliwość to piekę.Te bułeczki wyszły mi bardzo smaczne i mięciutkie.Smak pomidorów i papryki jest w nich bardzo wyczuwalny.
Paprykowe bułeczki z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dajemy drożdże,cukier i połowę ciepłej wody,następnie dodajemy sól,jajko,oliwę,paprykę w proszku,pokrojone drobno pomidory i mąkę,zagniatamy ciasto w razie potrzeby dolewając pozostałą ciepłą wodę.
2.Z ciasta formujemy kulę.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45 minut.
3.Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części i na posypanej mąką stolnicy formujemy okrągłe bułeczki.
4.Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i od razu pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut do zrumienienia.
Komentarze