Paprykowa salsa na gilla

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wymyśliłam ten przepis w tamtym roku, kiedy to nie miałam żadnego sosu do mięsa na gill.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    pół czerwonej cebuli
    sok z połowy limonki
    mały pęczek kolendry
    1 ząbek czosnku
    kilka kropel tabasco
    sół, pieprz do smaku
    oliwa z oliwek

Paprykowa salsa na gilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce oliwy z oliwek aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i całość blenderujemy. dodajemy posiekana kolendrę, sok z limonki i przyprawiamy solą, pieprzem i tabasco.
    Salsę podajemy schodzoną. Najlepiej smakuje do mies z grila.

Porady

Jeżeli nie mamy limonki, możemy użyć soku z cytryny, a zamiast kolendry natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy