Papryki zapiekane z pesto, pomidorami i serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób

Jeśli poszukujecie pomysłu na szybką i ciekawą przekąskę jaką można zaserwować gościom oto ona - papryka zapiekana z pomidorami, pesto oraz Waszym ulubionym serem.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 spore czerwone papryki
    8-10 pomidorków koktajlowych
    8-12 wolno zapiekanych pomidorków (semi-dried tomatos)
    8 łyżeczek pesto
    100g miękkiego białego sera (użyłam koziego)
    oliwa z oliwek
    pieprz w młynku
    4 garści liści ulubionej sałaty
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octy balsamicznego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto Przekąski Ser

Papryki zapiekane z pesto, pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę przecinamy wzdłuż, myjemy i pozbawiamy pestek. Papryki układamy w naczyniu do zapiekania. Do środka każdej z papryk wkładamy kilka przeciętych na pół pomidorków, 2-3 suszonych pomidorków, po 2 łyżki pesto, delikatnie mieszamy. Na wierzch każdego z wypełnień kruszymy odrobinę sera, całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni przykryte folią aluminiową i następnie 15 minut bez folii. W międzyczasie przygotowujemy dressing do sałaty z wymieszanej oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego. Papryki podajemy ciepłe w towarzystwie liści sałaty polanych przygotowanym wcześniej sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować