Jeśli poszukujecie pomysłu na szybką i ciekawą przekąskę jaką można zaserwować gościom oto ona - papryka zapiekana z pomidorami, pesto oraz Waszym ulubionym serem.
Papryki zapiekane z pesto, pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę przecinamy wzdłuż, myjemy i pozbawiamy pestek. Papryki układamy w naczyniu do zapiekania. Do środka każdej z papryk wkładamy kilka przeciętych na pół pomidorków, 2-3 suszonych pomidorków, po 2 łyżki pesto, delikatnie mieszamy. Na wierzch każdego z wypełnień kruszymy odrobinę sera, całość skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni przykryte folią aluminiową i następnie 15 minut bez folii. W międzyczasie przygotowujemy dressing do sałaty z wymieszanej oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego. Papryki podajemy ciepłe w towarzystwie liści sałaty polanych przygotowanym wcześniej sosem.
Komentarze