Papryki z mielonym mięsem i warzywami

0 (0 ocen)

Smaczne, zdrowe i kolorowe.

Składniki:

  • 6 papryk
    500g mięsa mielonego
    Puszka kukurydzy
    Po 1 marchewce i pietruszce
    Mały por
    6-7 oliwek
    Po 2 łyżki oleju, koncentratu pomidorowego i musztardy
    Sól, pieprz

Papryki z mielonym mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę i por dokładnie umyj, osusz i pokrój w małe kawałki.
  • 2. Dołóż mielone mięso, smaż ok. 10 minut na małym ogniu. Dodaj koncentrat pomidorowy i musztardę.
  • 3. Na patelni mocno rozgrzej olej, włóż warzywa, dodaj odsączoną kukurydzę. Smaż około 8-10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 4. Papryki umyj i dokładnie wytrzyj.
  • 5. Oliwki pokrój w plasterki, dodaj do mięsa z warzywami i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
  • 6. Ostrym nożem zetnij z nich wierzchy (odłóż je)
  • 7. Usuń ze środka gniazda nasienne.
  • 8. Wypełnij papryki farszem, przykryj odłożonymi czapeczkami.
  • 9. Ułóż papryki w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. .
  • 10. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz ok. 35-40 minut w temperaturze 200 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy