REKLAMA

Papryki konserwowe

wyświetlono: 38 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Idealny dodatek do kanapek, sałatek, surówek czy jako samodzielna przekąska.

opublikowany: 03.10.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg czerwonej papryki

    Zalewa:
    1 l wody
    200 g cukru
    40 g soli
    200 ml octu 10%

    Dodatkowo (na każdy słoik):
    1 ząbek czosnku
    1 gałązka kopru
    3 ziarna czarnego pieprzu
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1 łyżka oleju
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić na osiem części wzdłuż. Do czystych, wyparzonych słoików układać czosnek, koper, ziele, liść i pieprz oraz cząstki papryk. Składniki zalewy zagotować. Zalewę lekko przestudzić. Zalewą zalać słoiki i dodać po łyżce oleju. Zakręcić i pasteryzować przez ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Ogórki konserwowe

Pyszne, chrupiące i aromatyczne ogórki według przepisu mojej mamy ;)

kategoria: Przetwory Dodatki Przekąski opublikowany: 22.07.2017 | wyświetlono: 3078 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: kuchenny świat

Ogórki konserwowe

Zapraszam na pyszne ogórki konserwowe które są robione według przepisu z mojego rodzinnego domu. Polecam.

kategoria: Przetwory opublikowany: 31.07.2017 | wyświetlono: 810 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Anitka0804 Anitka0804

Ogórki konserwowe łagodne

Doskonały dodatek do ziemniaków kanapek sałatek oraz śledzi

kategoria: Przetwory ogórki konserwowe korniszony Przystawki Dodatki Przekąski opublikowany: 26.07.2015 | wyświetlono: 6715 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE