Papryki faszerowane sałatką z kuskusem i kurczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Idealna propozycja na przekąskę do pracy. Zdrowo, kolorowo i pożywnie. Tak nadziane papryki z powiedzeniem możecie włożyć do lunchboxa i schrupać, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 papryki (mogą być różnokolorowe)
    Sałatka:
    50 g suchej kaszy kuskus
    100 g wędzonej piersi z kurczaka (lub innej, ulubionej, chudej wędliny)
    1/2 świeżego ogórka szklarniowego
    5 pomidorów koktajlowych
    1/4 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka czarnych oliwek
    1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Papryki faszerowane sałatką z kuskusem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Pierś pokroić w kostkę lub na paski. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, oliwki na plasterki. Do kaszy dodać warzywa, natkę oraz pierś. Polać olejem, doprawić do smaku i wymieszać. Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i napełnić sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować