Papryki faszerowane mięsem

  • wyświetlono: 215 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Lubię gotować, a te papryki to moje popisowe danie. Zenobia Rogulka, Wola Rożkowa.

  • 60min

Składniki

- 6 dużych, ładnych, czerwonych papryk
- 1 – 1,2 kg zmielonej łopatki
- 2 kajzerki
- 1 jajko
- 20 dag startego żółtego sera
- przyprawa do mięsa mielonego
- pieprz
- sól
- przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania przepisu:

Papryki faszerowane mięsem

  • 1. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona. Ponownie myjemy, odkładamy na papierowy ręcznik do osączenia. W tym czasie mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, namoczonymi i odciśniętymi bułkami, doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem do uzyskania jednolitej masy. Papryki posypujemy od wewnątrz przyprawa uniwersalna, nakładamy farsz mięsny i układamy w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Pieczemy 60 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy startym żółtym serem i trzymamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Papryki podajemy z pieczywem lub ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-166a762

Dodane przez: JulkaTomeczek

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Świetny sposób na wykorzystanie...

Faszerowane papryki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Papryka faszerowana mięsem, pieczarkami i...

Faszerowane papryki są doskonałe...

marynowane papryki

Dodane przez: Brenia

Papryki w lekkiej marynacie faszerowane serem...

Sezonowa przystawka nie tylko pyszna...

Bakłażany faszerowane mięsem

Dodane przez: eluchap

Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem

Bułki faszerowane miesem i pieczarkami

Dodane przez: teresa-kr

Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami

Dla tych co lubią zapiekanki ,...

papryki z mielonym mięsem i warzywami

Dodane przez: Tenia

Papryki z mielonym mięsem i warzywami

Smaczne, zdrowe i kolorowe.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE