Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny paprykarz w nie więcej niż 30 min? Dlaczego nie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki śledzi w pomidorach
    100 g kaszy bulgur
    3 młode marchewki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    50 ml białego wina wytrawnego
    mielona słodka papryka
    mielona ostra papryka
    sól, pieprz

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko, przekładamy na sitko, przelewamy zimną wodą i osączamy.

    Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na rozgrzanym oleju i dusimy przez chwilę w winie. Płyn odparowujemy.

    Śledzie razem z sosem przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę i marchew, mieszamy.

    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i paprykami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy