Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Paprykarz z tuńczykiem i dodatkiem szparagów oraz szczypiorku. Przepyszny na zimno z ulubionym pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 185 g tuńczyka w oleju w puszce,
    100 g ryżu białego,
    około 200 ml przecieru pomidorowego,
    6 łodyg szparagów,
    1łyżka masła do smażenia,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka ostrej papryki,
    pęczek szczypiorku.

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy al dente.
  • 2. Szparagi kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i dzielimy na mniejsze kawałki.
  • 3. Do ciepłego ryżu dodajemy szparagi, tuńczyk, przecier pomidorowy i przyprawy. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do wszystkich składników.
  • 4. Mieszamy dokładnie. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy