Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

  • wyświetlono: 80 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Paprykarz z tuńczykiem i dodatkiem szparagów oraz szczypiorku. Przepyszny na zimno z ulubionym pieczywem.

636 G.P
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

185 g tuńczyka w oleju w puszce,
100 g ryżu białego,
około 200 ml przecieru pomidorowego,
6 łodyg szparagów,
1łyżka masła do smażenia,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka ostrej papryki,
pęczek szczypiorku.

Sposób przygotowania przepisu:

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

  • 1. Ryż gotujemy al dente.
  • 2. Szparagi kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i dzielimy na mniejsze kawałki.
  • 3. Do ciepłego ryżu dodajemy szparagi, tuńczyk, przecier pomidorowy i przyprawy. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do wszystkich składników.
  • 4. Mieszamy dokładnie. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Paprykarz najlepiej smakuje na drugi dzień.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tuńczykSzparagipaprykarzszczyiorek

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka i awokado

Dodane przez: Ania321

Pasta z tuńczyka i awokado

Prosta z w przygotowaniu, smaczna...

Pasta z jajek i tuńczyka

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Pasta z jajek i tuńczyka

Pasta, którą można przygotować...

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Domowy paprykarz z dodatkiem marynowanych...

Paprykarz.

Dodane przez: Di bloguje

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną

Na pewno wiecie, że klasyczny paprykarz...

Pasta z kuskusem i tuńczykiem

Dodane przez: mysza75

Pasta z kuskusem i tuńczykiem

Szybka, zdrowa pasta do szkoły,...

Pasta z twarogu i tuńczyka

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z twarogu i tuńczyka

Bardzo szybka do przygotowania,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE