Paprykarz z tuńczykiem

  • wyświetlono: 1043 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 2

Zdrowsza odmiana tradycyjnego paprykarzu. Smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno :)

madleen121
  • 40min

Składniki

3 większe marchewki
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
45g ryżu białego
puszka tuńczyka w sosie własnym (w wodzie)
75g koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
sól, pieprz czarny
szczypta papryki słodkiej i ostrej

Sposób przygotowania przepisu:

Paprykarz z tuńczykiem

  • 1. Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Cebulę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy do miękkości. Dodajemy czosnek i doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
  • 3. Tuńczyka odsączamy z wody. Całość łączymy, dodajemy koncentrat i ryż. Mieszamy. Możemy podawać jako danie główne na ciepło lub gdy ostygnie do kanapek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodytuńczykdania z rybydanie z tuńczyka

Komentarze

Podobne przepisy

Paprykarz domowy z wędzoną makrelą

Dodane przez: JOANNA 55a

Paprykarz domowy z wędzoną makrelą

zdrowy paprykarz, bo domowy, bez...

image-1catxa0

Dodane przez: wiesiołek

Paprykarz z pulpecikami

Pożywne jednogarnkowe danie, które...

Paprykarz z łopatką.

Dodane przez: BABECZKA 35

Paprykarz z łopatką.

Smaczny i syty pomysł na obiad.Podajemy...

Ryż z tuńczykiem

Dodane przez: alba blox

Ryż z tuńczykiem

Doskonałe danie na obiad lub lunch....

stek z tuńczyka - propozycja podania

Dodane przez: boskapolka

Pieczony stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka to świetna alternatywa...

Domowy paprykarz z dodatkiem kaszy jaglanej.

Dodane przez: jolao

Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną

Smaczne i przede wszystkim zdrowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE