Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i przede wszystkim zdrowe smarowidło do pieczywa.

  • 60 min

Składniki:

  • 120 g fileta z mintaja
    50 g kaszy jaglanej
    200 g włoszczyzny startej na dużych oczkach
    1 cebula
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka posiekanej bazylii
    woda
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykarz z mintaja z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przelewamy dużą ilością wrzątku, by pozbyć się goryczy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
    Odsączamy i studzimy.
    Filet z mintaja (jeśli był mrożony to rozmrażamy) kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem.
    Smażymy przez chwilę z obu stron na niewielkiej ilości oleju.
    Usmażoną rybę od razu zdejmujemy z patelni, studzimy i drobno siekamy.
    Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Smażymy na tym samym oleju co rybę.
    Do podsmażonej cebuli wrzucamy startą włoszczyznę, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do czasu, aż warzywa będą miękkie.
    Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
    Do miski wrzucamy ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną, posiekaną rybę, duszone warzywa z koncentratem i bazylię. Mieszamy do połączenia składników.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować