Paprykarz z kurczaka

4.51 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Paprykarz z kurczaka w mojej wersji w smaku przypomina leczo, choć nieco delikatniejsze, bo nie ma kiełbasy a jest drobiowe mięso:). Bardzo rozgrzewające i zarazem delikatne danie.

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    3 papryki
    2 cebule
    1 puszka pomidorów
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykarz z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.
  • 3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku wolą i pieprzem wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować