Paprykarz Agnieszki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Agnieszka Parchańska

  • Łatwy

Składniki:

  • - łopatka: 1 kilogram
    - Czerwona papryka: 6 sztuk
    - cebula: 3 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - koncentrat pomidorowy (mały): 1 sztuka
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 sztuki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - słodka papryka (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - bazylia (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - kminek (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - majeranek (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

    - olej: 2 łyżki
    - mąka: 1 łyżka
    - mleko: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paprykarz agnieszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w cienkie paski. Solimy i wstawiamy do lodówki.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy (niezbyt drobno). Z papryk usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę i paprykę. Przekładamy do dużego garnka i mieszamy z mięsem. Dodajemy przyprawy, zalewamy wodą do wysokości produktów i zagotowujemy.
  • 3. Gotujemy około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy (wymieszany z niewielką ilością zimnej wody) i zasmażkę. Mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Koncentrat pomidorowy Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować