Paprykarz

  • wyświetlono: 330 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam

  • 60min

Składniki

2 filety z Miruna lub Mintaja
1 papryka czerwona
1 cebula duża
3 ząbki czosnku
2 marchewki
1 woreczki ryżu
przyprawa do mięsa, Vegeta, pieprz, pół kostki rosołowej lub pół szklanki bulionu, pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Paprykarz

  • 1. -Rybę obczyscić i rozdrobnić, przyprawić przyprawą do mięsa i pieprzem, obsmażyć, przełożyć do miski.
    -Ryż ugotować (15 minut) z dodatkiem Vegety, dodajemy do ryby.
    -paprykę,cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno,
    wykładamy na patelnie i smażymy aż warzywa zmiękną, podlewamy delikatnie wodą żeby się nie przypaliło i dorzucamy pół kostki rosołowej. Wszystkie warzywa rozdrabniamy blenderem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

image-1t95pwa

Dodane przez: viola_dn

Swojski paprykarz z łososiem

Pyszny swojski paprykarz, który...

paprykarz z grillowanej cukinii

Dodane przez: anta19

"Paprykarz" z grillowanej cukinii

Zachwycona smakiem grillowanej...

image-1kuy3t0

Dodane przez: bozena58

Paprykarz z tuńczyka

robiłam paprykarz zazwyczaj z wędzonej...

PAPRYKARZ Z KASZY JAGLANEJ

Dodane przez: monikaT83

PAPRYKARZ Z KASZY JAGLANEJ

Z podanych składników wychodzi...

Paprykarz z tuńczykiem

Dodane przez: alaaa

Paprykarz z tuńczykiem

Domowy paprykarz jest wiele lepszy...

Domowy paprykarz z miruną

Dodane przez: afrodyta

Domowy paprykarz z miruną

Przepyszny domowy paprykarz. Bez...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE