2 filety z Miruna lub Mintaja
1 papryka czerwona
1 cebula duża
3 ząbki czosnku
2 marchewki
1 woreczki ryżu
przyprawa do mięsa, Vegeta, pieprz, pół kostki rosołowej lub pół szklanki bulionu, pieprz.
Sposób przygotowania przepisu:
Paprykarz
1.
-Rybę obczyscić i rozdrobnić, przyprawić przyprawą do mięsa i pieprzem, obsmażyć, przełożyć do miski.
-Ryż ugotować (15 minut) z dodatkiem Vegety, dodajemy do ryby.
-paprykę,cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno,
wykładamy na patelnie i smażymy aż warzywa zmiękną, podlewamy delikatnie wodą żeby się nie przypaliło i dorzucamy pół kostki rosołowej. Wszystkie warzywa rozdrabniamy blenderem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze