Papryka zapiekana w czapeczce

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Oryginalny pomysł na podanie całej papryki, idealny na wystawna kolację dla dwojga.

  • 60 min

Składniki:

  • - dwie czerwone papryki ,
    - 300g mięsa mielonego,
    - 50g szpinaku,
    - 50g sera feta,
    - 6 suszonych pomidorków,
    - gotowe ciasto francuskie,
    - dwa ząbki czosnku,
    - duża cebula,
    - szklanka przecieru pomidorowego,
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Papryka zapiekana w czapeczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć, dodać mięso, podsmażyć, potem doprawić pieprzem i solą. Dodać przecier pomidorowy i chwilę poddusić.
  • 2. Czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek ze szpinakiem. Fetę i pomidorki suszone pokroić i wrzucić do głębokiego naczynia, dodać szpinak i zblenderować na gładką masę.
  • 3. Odkroić z papryki część z ogonkiem i wydrążyć z pestek. Następnie wypełnić mięsem mielonym i na sam koniec pastą ze szpinaku. Przykryć kwadratowym plasterkiem ciasta francuskiego, zaginają jego rogi do środka. Piec 30 minut w 180 stopniach.

Porady

Podawać na ciepło z sałatką i pieczonymi ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Papryka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować