Papryka w zalewie miodowej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Papryka ma bardzo delikatny smak i charakterystyczny zapach miodu. Jest super.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kg papryki czerwonej lub innej,
    Zalewa: 6 szklanek wody, 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 6 łyżeczek soli, 3 łyżki miodu.
    Dodatkowo: liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca, oliwa,

Papryka w zalewie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić środek z nasion i pokroić wg uznania. Do każdego słoika włożyć liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziarenek gorczycy. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wlać po łyżce oliwy.
  • 2. Zagotować wszystkie składniki zalewy i zalać przygotowaną w słoikach paprykę. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 min.

Komentarze

Podobne przepisy