Papryka w ketchupie

5 (170 ocen)

Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, zapiekanek lub jako dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • 2 kg papryki
    0.5 kg cebuli
    1.5 szklanki pikantnego ketchupu
    1/4 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, cebulę pokroić w krążki.
  • 2. W większym garnku zagotować ketchup z octem, cukrem solą i pieprzem. Dodać paprykę z cebulą i razem gotować 5 minut.
  • 3. Przełożyć do słoiczków, zamknąć i pasteryzować 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować