Papryka pokrojona w kostkę

5 (149 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Zawsze robię kilka słoików papryki pokrojonej w drobną kostkę ,aby ułatwić sobie przygotowanie różnych dań np. lecza, ryby po japońsku a nawet po grecku, śledzi czy sałatek.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Kilka kolorowych papryk

    Zalewa do zagotowania:
    5 szklanek wody
    0,5 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    1 łyżka soli
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1 cebula w plasterkach.

    Dodatki do słoika:
    2 łyżki marchewki w kostce
    2 łyżki cebuli pokrojonej w kostkę
    2 ziela angielskie
    1 duży liść laurowy
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Przetwory

Papryka pokrojona w kostkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka 1. Paprykę oczyścić z nasion i umyj. Pokrój w drobną kostkę i powkładaj do słoika. (jeśli masz kolorową paprykę to je wymieszaj i dodaj do słoika)
  • dodatki do papryki 2. Do każdego słoika wrzuć 2 łyżki cebuli,2 łyżki marchewki pokrojonej w kostkę, liść laurowy i po 2 kulki ziela angielskiego, 1 łyżka oleju na 1 słoik.
  • Zalewa 3. Do Garnka wlewamy płyny na zalewę, cukier, sól ii dodajemy jeszcze po 1 liściu laurowym, z 2 ziarenka ziela,pokrojoną cebulkę.Zalewę gotujemy 5 minut. Zalewamy papryki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 8 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować