2 kg papryki
1 l wody
1 łyżka soli
4 łyżki cukru
1/4 szklanki octu 10%
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
liście laurowe
gorczyca
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Papryka marynowana
1.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy cukier i sól, zagotowujemy. Wlewamy ocet i wyłączamy gaz. Odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę myjemy i wycieramy np. ściereczką i kroimy, usuwamy gniazda nasienne. Paprykę kroimy na mniejsze części.
Do każdego słoika wkładamy : 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu ziarnistego, listek laurowy i dużą szczyptę gorczycy.
Paprykę ciasno układamy w słoikach i wlewamy zalewę. Do każdego słoika wlewamy łyżkę oleju, zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze