Papryka marynowana

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Świetna przystawka, zakąska czy dodatek do sałatek.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg papryki małej
    6 szklanek wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu
    1 łyżka soli
    4 ziela angielskie
    3 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować około 1 minutę.
    6 szklanek wody zagotować z pozostałymi składnikami.
    Do wyparzonych słoików włożyć paprykę i zalać wrzącą zalewą. Zakręcać natychmiast słoiki i obracać denkiem do góry. Odstawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować