REKLAMA

Papryka marynowana

wyświetlono: 497 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Sezon paprykowy w pełni. Przepis na zalewę od lat w zeszycie Babci. Zrobiłam 2 rodzaje papryki, część w kawałkach, część pokrojoną w paseczki.

opublikowany: 15.10.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Papryka
    3 l wody
    1 1/2 szklanki octu 6%
    3 - 4 czubate łyżki soli
    10 łyżek cukru
    olej
    ziele angielskie
    liście laurowe
    cebula pokrojona w piórka lub czosnek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jak zrobić Papryka marynowana?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować zalewę, do słoików włożyć pokrojone papryki i dodatki. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować (ja ostatnio pasteryzuję w piekarniku).

Porady

Do słoików dodawałam dodatkowo liść laurowy, 3 - 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 łyżki oleju i czosnek lub cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: aniołek19 aniołek19

Papryka marynowana

Pyszna,słodko kwaśna papryka,doskonała zarówno do sałatek,kanapek oraz do obiadu.

kategoria: Przetwory papryka marynowana opublikowany: 24.08.2015 | wyświetlono: 11885 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: olinek_82 olinek_82

Papryka marynowana

Pyszna, chrupiąca, słodko-kwaśna papryka, idealny dodatek do kanapek, sałatek i obiadu.

kategoria: Przetwory papryka marynowana Przekąski opublikowany: 01.09.2016 | wyświetlono: 2983 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Sliczna6 Sliczna6

Papryka marynowana

Jest przepyszna.słodka i kwaśna zarazem

kategoria: Przetwory papryka marynowana opublikowany: 08.04.2015 | wyświetlono: 3456 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE