Papryka marynowana

wyświetlono: 1729 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Idealna na imprezy i jako dodatek do wędlin

opublikowany: 26.09.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • kolorowa papryka
    ząbki czosnku
    oliwa
    suszony koper
    Zalewa:
    1 litr wody
    3 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    1/2 szklanki octu 10%
Ocena:

(średnia 5 z 143 głosów)

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy,oczyszczamy z gniazd nasiennych,kroimy na mniejsze zcęści i sparzamy we wrzątku około 3 minut.Słoiki myjemy,wyparzamy.Na dno każdego słoika wrzucamy obrany ząbek czosnku przekrojony na pół.Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.Paprykę układamy w słoikach,zalewamy zalewą.Jeśli mamy suszony koper,górną część możemy dodać do słoików.Na wierzch każdego słoika wlewamy łyżkę oliwy.Słoiki mocno zakręcamy wyparzonymi pokrywkami.Pasteryzujemy 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: aniołek19 aniołek19

Papryka marynowana

Pyszna,słodko kwaśna papryka,doskonała zarówno do sałatek,kanapek oraz do obiadu.

kategoria: Przetwory papryka marynowana opublikowany: 24.08.2015 | wyświetlono: 11906 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: olinek_82 olinek_82

Papryka marynowana

Pyszna, chrupiąca, słodko-kwaśna papryka, idealny dodatek do kanapek, sałatek i obiadu.

kategoria: Przetwory papryka marynowana Przekąski opublikowany: 01.09.2016 | wyświetlono: 2986 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Sliczna6 Sliczna6

Papryka marynowana

Jest przepyszna.słodka i kwaśna zarazem

kategoria: Przetwory papryka marynowana opublikowany: 08.04.2015 | wyświetlono: 3468 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE