Papryka marynowana

4.5 (196 ocen)

  • 40 min

Pyszna i chrupiąca papryka przez całą zimę .

  • 40 min

Składniki:

  • 2 kg papryki
    2 duże cebule
    zalewa:
    7 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie gorczycy
    20 ziarenek ziela angielskiego
    20 goździków ( związanych nicią aby łatwo było wyłowić je z zalewy )
    10 liści laurowych
    2 łyżki stołowe soli ( nie bardzo czubate )
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paprykę ciasno układamy w słoikach. 1. Cebulę pokroić w grube plastry i ułożyć na spodzie słoików . Paprykę pokroić w duże słupki i ciasno ułożyć w słoikach. Zagotować zalewę , wyłowić goździki , zalać paprykę gorącą zalewą . Zakręcić słoiki i pasteryzować 10-15 minut.

Porady

Zalewać paprykę w taki sposób aby do każdego słoika trafił : liść laurowy,ziele angielski i gorczyca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować