Papryka marynowana

  • wyświetlono: 2658 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna i chrupiąca papryka przez całą zimę .

Kościelec 212
  • 40min

Składniki

2 kg papryki
2 duże cebule
zalewa:
7 szklanek wody
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
1 opakowanie gorczycy
20 ziarenek ziela angielskiego
20 goździków ( związanych nicią aby łatwo było wyłowić je z zalewy )
10 liści laurowych
2 łyżki stołowe soli ( nie bardzo czubate )

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka marynowana

  • Paprykę ciasno układamy w słoikach.1. Cebulę pokroić w grube plastry i ułożyć na spodzie słoików . Paprykę pokroić w duże słupki i ciasno ułożyć w słoikach. Zagotować zalewę , wyłowić goździki , zalać paprykę gorącą zalewą . Zakręcić słoiki i pasteryzować 10-15 minut.

Porady

Zalewać paprykę w taki sposób aby do każdego słoika trafił : liść laurowy,ziele angielski i gorczyca.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1gjacne

Dodane przez: kucharkaedi

Papryka marynowana

Pyszna papryka o szerokim zastosowaniu

papryka konserwowa

Dodane przez: Magda_Z

Marynowana papryka

Idealna do obiadu, lub jako przystawka...

image-1mbnjj5

Dodane przez: dubielek11

Marynowana papryka

Do obiadu i na kanapkę, na leczo...

papryka konserwowa

Dodane przez: ania-gotuje

Marynowana papryka

Przepis jest w mojej rodzinie od...

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana z miodem

Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej...

Papryka marynowana.

Dodane przez: kamilab

Papryka marynowana

Kolejny rodzinny przepis.Smaczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE