Papryka marynowana

4.49 (175 ocen)

  • 60 min

Pyszna papryka o szerokim zastosowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • ¾ szklanki octu
    3/3 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    liść laurowy
    2 ziarenka angielskiego ziela
    4 ziarenka pieprzu
    kilka ziarenek gorczycy
    oliwa
    papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć w przygotowanych słoikach
  • 2. Wodę, cukier, ocet, sól i przyprawy zagotować.
  • 3. Gorącą zalewę wlewać do papryki.
  • 4. Na wierzch, do każdego słoika, wlać po 1 łyżce oliwy.
  • 5. Słoiki zakręcić i pasteryzować około 8 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować