Papryka marynowana

  • wyświetlono: 83 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

najlepszy przepis jaki znam, z zeszytu mojej babci, jedyny taki niezawodny

Kasia
  • 1 porcje
  • 90min

Składniki

2 kilogramy papryki (może być różnokolorowa)
1 litr wody
2 łyżki soli
0,5 szklanki octu
1 szklanka cukru
liść laurowy
ziele angielskie
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka marynowana

  • 1. Papryki umyć, oczyścić i dowolnie pokroić. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Ostudzić. Do każdego wyparzonego słoika nałożyć 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego oraz pokrojoną paprykę. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Do każdego słoika wlać 1 łyżkę oleju. Zakręcić. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania. Po wyjęciu odstawić do góry dnem. Tak pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

paprykaPrzetworydo obiaduna zimę

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: Mniam1

Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem to...

Papryka marynowana

Dodane przez: smak i uczucie

Papryka marynowana

Świetna przystawka, zakąska czy...

papryka konserwowa

Dodane przez: Magdalena_Z

Marynowana papryka

Idealna do obiadu, lub jako przystawka...

Papryka marynowana.

Dodane przez: Waldek

Papryka marynowana

Pyszna i chrupiąca papryka przez...

Marynowane pieczarki z papryką

Dodane przez: mojapasjasmaku

Marynowane pieczarki z papryką

Lubicie marynowane warzywa ? Ja...

image-1mbnjj5

Dodane przez: dubielek11

Marynowana papryka

Do obiadu i na kanapkę, na leczo...