Papryka marynowana

  • wyświetlono: 185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

najlepszy przepis jaki znam, z zeszytu mojej babci, jedyny taki niezawodny

Kasia
  • 1 porcje
  • 90min

Składniki

2 kilogramy papryki (może być różnokolorowa)
1 litr wody
2 łyżki soli
0,5 szklanki octu
1 szklanka cukru
liść laurowy
ziele angielskie
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka marynowana

  • 1. Papryki umyć, oczyścić i dowolnie pokroić. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Ostudzić. Do każdego wyparzonego słoika nałożyć 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego oraz pokrojoną paprykę. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą. Do każdego słoika wlać 1 łyżkę oleju. Zakręcić. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania. Po wyjęciu odstawić do góry dnem. Tak pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

paprykaPrzetworydo obiaduna zimęprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: Mniam1

Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem to...

Papryka marynowana

Dodane przez: smak i uczucie

Papryka marynowana

Świetna przystawka, zakąska czy...

papryka konserwowa

Dodane przez: Magdalena_Z

Marynowana papryka

Idealna do obiadu, lub jako przystawka...

Papryka marynowana.

Dodane przez: Waldek

Papryka marynowana

Pyszna i chrupiąca papryka przez...

Marynowane pieczarki z papryką

Dodane przez: mojapasjasmaku

Marynowane pieczarki z papryką

Lubicie marynowane warzywa ? Ja...

image-1mbnjj5

Dodane przez: dubielek11

Marynowana papryka

Do obiadu i na kanapkę, na leczo...