Papryka konserwowa z ogórkami

4 (1 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Papryka konserwowa z ogórkami idealna do kanapek ,sałatek i obiadu

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3kg ogórków
    2 kg papryki
    4 cebulę
    Do słoików
    Liście laurowe
    Ziele angielskie
    Gorczyca
    Zalewa
    2 litry wody
    1,5 szklanki octu
    2/3 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyj , z papryki usuń pestki, pokrój w słupki, cebulę pokrój w paski.
    Do każdego słoika wkładaj po 1 listku laurowym ,po 2 ziarenka ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy , następnie wkładaj warzywa,na wierzch cebulę.
    Z podanych składników ugotuj zalewę, ostudź, wlej do słoików, zakręć.
    Słoiki mniejsze pasteryzuj około 7 minut a większe 10 minut
    Po wyjęciu odwracamy do góry dnem.
    Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować