papryka konserwowa w zalewie miodowej

4.47 (164 ocen)

  • 60 min

łagodniejsza od tradycyjnej, leciutko słodkawa, ale tylko troszeczkę

  • 60 min

Składniki:

  • około 2 - 2,5 kg papryki
    250 ml octu 10%
    5 szklanek wody
    2 łyżki miodu
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżka soli + 2 łyżki oleju
    do każdego słoiczka:
    4 ziarenka pieprzu (dałam kolorowy)
    2 ziela angielskie
    1 listek laurowy
    parę ziarenek gorczycy
Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa w zalewie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić, pokroić na ćwiartki, poukładać w wyparzonych słoikach, dodać przyprawy. Składniki zalewy zagotować i zalać nią paprykę, pozakręcać dokładnie słoiczki, pasteryzować około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować