Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 2106 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 0

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

danusia19671

Składniki

6 szkl woda,
4 kg papryki kolorowej
1 szkl ocet 10%,
7 łyżek cukier,
1 łyżka Sól,
8 ziarenek ziele angielskie,
0,5 opak gorczyca,
1 łyżka na słoik olej,
1 liść na słoik liść laurowy
czosnek -2 ząbki

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • Papryka konserwowa1. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
  • Papryka konserwowa2. Paprykę wrzucać na wrzącą wodę, na 5 minut by ją sparzyć.
  • Papryka konserwowa3. ZALEWA
    Wodę,cukier, ocet, sól, ziele angielskie, czosnek pokrojony, zagotować.
  • 4. Paprykę wyjąć z wody,odcedzić i gorącą nakładać ciasno, do wyparzonych słoików.
    Do słoików dodać, listek laurowy, gorczycę i do każdego słoika łyżkę oleju.
  • Papryka konserwowa5. Wrzącą zalewą zalać paprykę, zakręcić słoiki i postawić je do góry nogami.
    Nie pasteryzujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

papryka bez pasteryzowania

Dodane przez: Henryka

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

Jest smaczna i szybko się ją robi....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE