PAPRYKA KONSERWOWA

  • wyświetlono: 933 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Dzisiaj proponuje coś… z czego będziemy się cieszyć zimowym popołudniem do obiadku, na przyjęcie, do różnych zakąsek- zatrzymanie lata w słoiku a mianowicie smaczna i zdrowaPAPRYKA to nie tylko przyprawa, ale także afrodyzjak, jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C )

20191022_130807

Składniki

2 kg papryki czerwonej
ziele angielskie,
pieprz czarny ziarnisty
czosnek
liść laurowy

ZALEWA

2 l. wody
1 szkl. octu
4 płaskie łyżeczki soli
4 czubate łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

PAPRYKA KONSERWOWA

  • 1. Paprykę, umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki – ósemki. Do czystych wyparzonych słoików wrzucić po liściu laurowym, kawałku ( mały ząbek) czosnku, kilka ziaren pieprzu i kilka ziaren ziela angielskiego, włożyć paprykę , ( dość ciasno). Zalewę zagotować i gorącą zalać słoiki. Zakręcić i pasteryzować ok 15 min.

    z tego przepisu wyszło mi 6 słoiczków 375 ml

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakimarynowana paprykaPrzetworypapryka konserwowado obiadu papryka

Komentarze

Podobne przepisy

image-16igvr3

Dodane przez: Kasia_S

Papryka konserwowa

tak przygotowana papryka idealnie...

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE