Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 594 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

tak przygotowana papryka idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, do obiadu lub na kanapki

Kasia S

Składniki

5 kilogramów papryki czerwonej
3 litry wody
3 łyżki soli
1,5 szklanki octu
3 szklanki cukru
do każdego słoika 0,5 litrowego:
1 liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • 1. Paprykę opłukać, przekroić na pół, wyciąć z niej gniazdo nasienne i pokroić ją na mniejsze kawałki. Do każdego umytego i wyparzonego słoika nałożyć ziele angielskie, liść laurowy, 1 łyżkę oleju i kawałki papryki. Wodę zagotować razem z solą, octem i cukrem. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach. Zakręcić i odstawić do ostygnięcia. Następnie pasteryzować 10 minut. Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i zostawić do całkowitego ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka konserwowa

Dodane przez: dagita

Papryka konserwowa z cebulą

Przepis na tą paprykę mam od teściowej....

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

papryka bez pasteryzowania

Dodane przez: Henryka

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

Jest smaczna i szybko się ją robi....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE