Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 881 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Przepis jest prosty, a papryka wychodzi średnio twardą więc idealna! Polecam!

  • 100min

Składniki

5 kg papryki,
1 cebula,
gorczyca, ziarenka pieprzu, ziele ang., liście laurowe
olej.

ZALEWA:
3 szklanki wody,
3/4 szklanki octu,
1 szklanka cukru,
3 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • 1. Paprykę umyć, wydrążyć, pociąć na kawałki. W dużym garnku zagotować wodę i na wrzątek wrzucić pocięta paprykę. Parzyć kilka min. Odcedzić.
  • 2. Do każdego słoika dać plaster cebuli, szczyptę gorczycy, liść laurowy, po 3 kulki ziela i pieprzu. Włożyć sparzoną paprykę, lekko uciskając. Zalać gorącą zalewą. Na wierzch do każdego słoika wlać po 1 łyżce oleju. Pasteryzować duże słoiki ok. 15 min.

Porady

Na 2,5kg papryki trzeba 1i 1/2 porcji zalewy.
Mi tej zalewy starczyło na 5 śr słoików.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka konserwowa najlepsza

Moja konserwowa papryka jest twarda,nie...

Papryka konserwowa

Dodane przez: danusia19671

Papryka konserwowa

Papryka wychodzi smaczna i chrupiąca

papryka bez pasteryzowania

Dodane przez: Henryka

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

Jest smaczna i szybko się ją robi....

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

image-24scw03

Dodane przez: Agnieszkaleon

Papryka konserwowa w soku pomidorowym

Świetne wykorzystanie własnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE