Papryka konserwowa

4.5 (183 ocen)

  • 45 min

Pyszna,jędrna papryka. Miód nadaje bardzo fajny smak.

  • 45 min

Składniki:

  • Papryka dowolny kolor około 2 kg
    3 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu 10%
    2 łyżki miodu
    1,5 łyżki soli
    czosnek 5 ząbków
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę należy umyć, pokroić na ćwiartki lub mniejsze kawałki.
    Powyższe składniki należy zagotować. Do wrzącej zalewy wkładać przygotowaną paprykę.Chwilkę pogotować (1 - 2 min), składać do słoików, zalać wrzącą zalewą. Słoiki stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować.

Porady

Można na wierzch do słoika dodać łyżkę oliwy z oliwek. Z tak przygotowanej papryki bardzo łatwo zdjąć skórkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować