Papryka konserwowa

  • wyświetlono: 1579 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna,jędrna papryka. Miód nadaje bardzo fajny smak.

  • 45min

Składniki

Papryka dowolny kolor około 2 kg
3 szklanki wody
1 szklanka cukru
1 szklanka octu 10%
2 łyżki miodu
1,5 łyżki soli
czosnek 5 ząbków
liść laurowy
ziele angielskie

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa

  • 1. Paprykę należy umyć, pokroić na ćwiartki lub mniejsze kawałki.
    Powyższe składniki należy zagotować. Do wrzącej zalewy wkładać przygotowaną paprykę.Chwilkę pogotować (1 - 2 min), składać do słoików, zalać wrzącą zalewą. Słoiki stawiać do góry dnem. Nie pasteryzować.

Porady

Można na wierzch do słoika dodać łyżkę oliwy z oliwek. Z tak przygotowanej papryki bardzo łatwo zdjąć skórkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakipaprykamiódPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

papryka konserwowa

Dodane przez: mariosylwia

Papryka konserwowa

:-) Gorąco polecam (-:

papryka konserwowa

Dodane przez: Maggie79

PAPRYKA KONSERWOWA

Dzisiaj proponuje coś… z czego...

Papryka

Dodane przez: Benjaminka26

Papryka konserwowa

Przepis jest prosty, a papryka...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki...

Szybka papryka konserwowa

Dodane przez: MonikaW

Szybka papryka konserwowa

Papryka konserwowa to klasyk polskich...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE