Papryka faszerowana z sosem pomidorowym

4.5 (187 ocen)

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym - to smakowite i pożywne danie obiadowe

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    100g (woreczek) kaszy jęczmiennej perłowej
    1 zielona papryka
    1 duża marchewka
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łodygi sera naciowego
    sól,pieprz,słodka papryka,majeranek,bazylia,oregano do smaku
    olej
    150 ml bulionu warzywnego

    Sos pomidorowy:
    1puszka pomidorów obranych i pokrojonych z dodatkiem sosu pomidorowego
    cebula
    2 ząbki czosnku
    cukier,sól,pieprz,majeranek,bazylia,oregano,tymianek do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Papryka faszerowana z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odciąć górną część, aby uzyskać "kapelusz" i usunąć gniazda nasienne
  • 2. Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu
    na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na
    oleju.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Paprykę i
    seler naciowy pokroić. Następnie dodać do cebuli i poddusić.
  • 3. Wszystko dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszą jęczmienną,doprawić do smaku.
    Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i
    podlać bulionem.Wstawić na 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do
    180 stopni.
  • Papryka faszerowana z sosem pomidorowym 4. Sos pomidorowy: Cebulę,czosnek pokroić w kostkę,zeszklić na
    oleju.Dodać pomidory,przyprawić do smaku przyprawami.Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Kasza jęczmienna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować