Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Paprykę faszerowaną wykonał od początku do końca Piotrek, nawet mi nie pozwolił wejść do kuchni, wołał mnie jedynie, abym mogła sobie porobić zdjęcia z poszczególnych etapów powstawania potrawy

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - papryka zielona: 6 sztuk
    - ryż: 100 gramów
    - mięso mielone wp-woł: 500 gramów
    - świeże kurki: 25 dekagramów
    - przyprawa z czosnkiem i ziołami: 2 łyżeczki
    - sól i pieprz kolorowy: 2 szczypty
    - bulion drobiowy Babuni z pietruszką: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana 1. 100 g ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i blanszować 3 minuty, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wołowo-wieprzowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, 2 łyżeczki przyprawy czosnkowej z ziołami, trochę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać,
  • Papryka faszerowana 2. faszerować masą papryki,
  • Papryka faszerowana 3. wstawić do blaszki posypać pieprzem kolorowym z wierzchu, podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką, wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni, dusić 40 minut, a nastepnie na 10 minut dodać jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać gorące
  • Papryka faszerowana 4. Po przekrojeniu widać doskonale smakowity farsz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować