Papryka faszerowana ryżem i serami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne faszerowane papryki. Ugotowany ryż z mozzarellą i serem sałatkowym oraz przyprawami to smakowity farsz do wypełniania warzyw. Jest to tanie i sycące danie bezmięsne. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie czerwone papryki
    100 g ugotowanego ryżu (u mnie jaśminowy)
    100 g sera sałatkowego
    100 g mozzarelli
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana ryżem i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, kroimy na pół i wyjmujemy gniazda nasienne. Sery odsączamy z płynu i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miseczki. Do serów dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy i mieszamy do połączenia się składników. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym (u mnie również folia aluminiowa) i faszerujemy je farszem ryżowo-serowym. Lekko skrapiamy papryki oliwą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Papryka Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować