Papryka faszerowana na ostro. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z papryki odcinamy górę i usuwamy gniazda nasienne. Myjemy. Ryż gotujemy na pół twardo. Do miski dajemy mięso mielone dodajemy posiekane chilli, cebulę, czosnek, koperek, pietruszkę. Dodajemy ugotowany ryż i jajka. Doprawiam do smaku. Farszem nadziewamy paprykę. Na oliwie podsmażamy paprykę ze wszystkich stron. Układamy w garnku i zalewamy ciepłą wodą wymieszaną z kostką bulionową. Gotujemy do miękkości. Gdy papryki są miękkie dodajemy koncentrat i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Wyjmujemy paprykę i robimy sos. Wlewamy śmietanę oraz mąkę wymieszaną z 3 łyżkami zimnej wody. Przyprawiamy sos wg uznania. Gdy sos nam zacznie gęstnieć wrzucamy z powrotem papryki i gotujemy. ok 5 min. Smacznego
Komentarze